آزمایشگاه شیمی تجزیه بنیاد علوم کاربردی رازی با بهرهگیری از مجموعه دستگاههای مدرن شامل دستگاه جذب اتمی (AAS)، دستگاه پلاسمای جفت شده القایی-نشر اتمی (ICP-OES) و طیف سنج مرئی-فرابنفش (UV-Visible) امکان آنالیز و بررسی نمونههای فلزی و معدنی را دارد. طیف وسیعی از مواد مرجع (CRM) و همچنین انجام آزمون مطابق با آخرین ویرایش استانداردهای ملی و بین المللی صحت نتایج را تضمین میکند.در دستگاه ICP – OES شروع روند آنــالیز با تهــییج عناصر توسط نشــر پلاســما آغاز میشود.
این دستگاه میتواند تا حدود 80 عنصر را به صورت همــزمان انــدازهگیری کند. در شرایطی که بخواهیم تعداد زیادی عناصر را اندازهگیــری کنیم، اســتفاده از آن پیشنهاد میشود.
در غیر این صورت، به دلیل گران بودن و حد تشخیص پایین آن، استفاده از دستگاه جذب اتمی پیشنهاد میشود. دستگاه جذب اتمی میتواند تا 13 عنصر را اندازهگیری نماید.
در این آزمایشگاه علاوه بر دستگاههای ذکر شده، بعضی از آزمونها به صورت کلاسیک انجام میشود که از آن جمله میتوان به اندازهگیری به روش تیتراسیون و اندازهگیری سیلسیم به روش گراومتری اشاره نمود.
برخی از مهمترین آزمونهای قابل انجام در این آزمایشگاه به شرح زیر است:
لیست استاندارد های آزمونهای آزمایشگاه شیمی حداقل میزان نمونه برای انجام آزمون در آزمایشگاه شیمی عناصر قابل اندازه گیری به روش ICP-OES